Valencia CF03 enero 2023

CRÒNICA | El València CF venç al CF La Nucia i avança als huitens de final de la Copa del Rei (0-3)

Justin Kluivert, Ilaix Moriba i Hugo Duro, golejadors en el triomf valencianista

Victòria del Valencia CF davant el CF La Nucia per 0 gols a 3. Els nostres s'imposen amb solvència a la Ciutat Esportiva Camilo Cano en una vesprada en la qual Justin Kluivert va encarrilar el partit amb una gran acció individual als tres minuts de joc, Ilaix va ampliar distàncies a la mitja hora i Hugo Duro va sentenciar en el segon temps. L'equip, seriós i competitiu de principi a fi, certifica el passe a la següent ronda i estarà aquest dissabte en el sorteig dels huitens de final de la Copa del Rei.

El Valencia CF es va avançar ràpidament, res més saltar a la gespa. En el minut 3 Justin Kluivert va accelerar pel centre amb la pilota pegada a la bota i va anar superant rivals, fent gala de la seua habilitat per a conduir i regatejar fins a plantar-se enfront del porter i afusellar amb l'esquerra.

A punt va estar d'empatar Josema passat el minut 20 en l'ocasió més clara del CF La Nucia fins al moment, una acció en la qual els alacantins van generar perill sobre la porteria de Mamardashvili, però en la qual el davanter, tapat per Cristhian Mosquera, no va poder finalitzar el contraatac amb una acció clara de rematada.

A la mitja hora de joc el Valencia CF va augmentar la diferència en el marcador a partir d'una bona jugada col·lectiva que va iniciar Hugo Guillamón amb una passada en profunditat a l'espai i que va connectar amb Jesús Vázquez, molt precís a l'hora de posar en la pilota en l'àrea perquè Ilaix Moriba col·locara el segon en el marcador amb un tret precís.

Amb el pas dels minuts va continuar veient-se un Valencia CF seriós, competitiu i sense relaxacions, compromés amb l'exigència d'una Copa el format de la qual, amb eliminatòries a partit únic, no admet cap mínim error. L'equip va fer valdre els dos gols en el primer tram de la trobada davant un rival, el CF La Nucia, que fins ara ha jugat huit partits com a local sense conéixer la derrota i que fa de la solidesa defensiva una de les seues grans virtuts.

Hugo Duro va poder fer el tercer en el 66’ en una acció d'atac organitzada a partir d'una gran recuperació de Lat… Però hauria d'esperar uns minuts més per a tindre premi. I és que, després d'una altra arrancada de Justin Kluivert, el Valencia CF va tornar a penetrar en el sistema del CF La Nucia.

L'extrem valencianista va servir la pilota en l'àrea perquè Hugo Duro rematara i tancara el compte amb un 0-3 que dona el passe als huitens i reforça l'estat de confiança de l'equip amb una bona posada en escena a nivell col·lectiu.

Fitxa tècnica

0. CF LA NUCÍA: Jaume Valens, Romera, Dasquet, Adri León, Kevin, Bustillo (Mariano Sanz, 46’), Ismael Gutiérrez (Buenacasa, 83’), Fer Pina, Javi Cabezas (Jorge García, 46’), Josema (Borja Calvo, 46’) i Javi Martín (Eneko Delgado, 77’).

3. VALENCIA CF: Mamardashvili (Iago Herrerín, 77’), Cristhian Mosquera, Gabriel Paulisa, Cenk, Jesús Vázquez, Hugo Guillamón (André Almeida, 69’), Ilaix Moriba (Yunus Musah, 69’), Lato (Iranzo, 79’), Justin Kluivert (Fran Pérez, 77’), Hugo Duro i Marcos André.

GOLS: 0-1 Justin Kluivert, 3’; 0-2 Ilaix Moriba, 30’; 0-3 Hugo Duro, 72’.